Wonderschoon Bonaire

via: http://dwa.rnw.nl

Bonaire staat natuurlijk bekend om het bijzondere onderwater leven, waardoor het een favoriete plek is voor duikers. Bonaire National Marine Park is het oudste zeereservaat ter wereld en omvat de zee rondom Bonaire en Klein Bonaire tot zestig meter diepte. Maar ook boven water is er veel natuur te ontdekken op Bonaire.

Om het natuurschoon op het eiland te ontdekken is een bezoek aan Washington Slagbaai National Park een echte aanrader. Het park ligt in het noordwesten van Bonaire beslaat bijna 6000 hectare. Het bergachtige gebied kent een grote variatie aan landschappen zo wisselen rotsformaties, zoutmeren, cactuswouden, aloëvelden, kalksteengrotten, zandduinen, blowholes en afbrokkelende kalkterassen elkaar af.

Voor het spotten van de bijzondere dieren van Bonaire is het park ook een geschikte plek. Je zult er de meest kleurrijke vogels tegenkomen, net als hagedissen en leguanen. Met een beetje geluk laat ook de zeldzame papegaaiensoort Lora zich zien. De 15 kilometer lange stranden van het park zijn een belangrijke broedplaats voor de vijf verschillende soorten zeeschildpadden die op het eiland voorkomen. Andere dieren die je zult tegen komen zijn geiten, koeien, ezels en flamengo’s.

Het park is iedere dag te bezoeken van 8.00u tot 17.00u. Hoewel Washington Slagbaai National Park ook toegankelijk is met de auto, is het nog veel leuker om het park met de mountainbike of te voet te ontdekken.

Carice van Houten vertelt over de natuur op Bonaire.

 

Have your say