Stroom en internet op Bonaire

The-Modern-Bonaire-House-4

Het is voor mensen die van plan zijn om op vakantie te gaan naar Bonaire handig om te weten wat voor stopcontacten en stroom men op Bonaire gebruikt en het natuurlijk ook nuttig om te weten hoe het staat met het internet op Bonaire. We willen tegenwoordig immers overal en altijd online zijn en de vakantie vormt vaak geen uitzondering.
Het stroomnet in Bonaire levert 127V bij 50 Hz. Dit is anders dan het stroomnet in Nederland en Europa en het is dus verstandig om voor de reis een converter te kopen. Deze converters zijn uiteraard op Bonaire ook te krijgen, maar daar zal de prijs waarschijnlijk net iets hoger liggen. Het is bovendien verstandig om een converter met een ingebouwde beveiliging te kopen, zodat apparaten niet beschadigd kunnen raken door stroompieken of andere problemen met het stroomnetwerk.
Het internet in Bonaire is vrij modern en de laatste jaren is er op grote schaal ADSL- en kabelinternet beschikbaar. Het is dus vaak vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot het internet en de meeste hotels beschikken over een internetverbinding. Er zijn bovendien verschillende internetcafés en hotspots, zodat je ook zonder computer of internet in het hotel altijd je email kunt controleren. Mocht je je toch nog zorgen maken, dan kan je natuurlijk altijd je mobiele telefoon meenemen en roamen.

Have your say