Op vakantie naar de Nederlandse Antillen

Willemstad-Energie

De Nederlandse Antillen zijn voor veel mensen een populaire vakantiebestemming. De eilanden hebben een goede reputatie als je op zoek bent naar een vakantie met veel zon, ontspanning en schitterende natuur.

De Nederlandse Antillen bestaan officieel sinds 1986 niet meer, maar veel mensen en reisbureaus noemen de ABC eilanden (Aruba,  Bonaire en Curaçao) en de SSS eilanden (Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba) nog altijd de Nederlandse Antillen. De totale oppervlakte van het gebied is 980 vierkante km en het heeft een bevolking van bijna 300.000 mensen.

De eilandengroepen zijn samen dus een stuk kleiner dan Nederland, maar toch valt er genoeg te zien. Er zijn vele natuurparken, de zee is erg schoon, er zijn een aantal karakteristieke steden en de landschappen zijn prachtig. We zullen hier een korte beschrijving geven van de populairste eilanden, de ABC eilanden:

Het populairste eiland is waarschijnlijk Curaçao. Curaçao is een eiland dat zowel vlakke als heuvelachtige gebieden heeft en er zijn veel kleine koraalzandstranden te vinden op het eiland. Het eiland biedt enorm veel schitterende natuur, waaronder het Christoffelpark en de grotten van Harto. Je kunt op Curaçao tevens met dolfijnen zwemmen.

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is een leuke stad waar enorm veel te doen is. Het is bovendien een erg mooie en kleurrijke stad. De stad beschikt over een uniek eigen karakter en is daardoor ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. In Willemstad zijn veel leuke restaurantjes en marktjes te vinden en voor mensen die meer van cultuur houden zijn er ook een aantal leuke musea.

Aruba is ook een erg populair eiland in de Nederlandse Antillen. Het is een schitterend eiland met erg mooie natuur. Er zijn, net als op Curaçao, vele verschillende stranden en het landschap is erg divers. Je zult vooral veel cactussen, rotsen, heuvels, palmbomen en koraalriffen zien. Als je van duiken houdt, dan is een duikexcursie op Aruba een absolute aanrader. De onderwaterwereld is schitterend en er zijn vele speciale dingen te zien.

Als je totaal in de natuur op wilt gaan, dan kun je naar het natuurpark Arikok gaan. Hier kunnen de mooiste landschappen en wilde dieren worden gezien. Het is dus ook een ideale plek om de mooiste plaatjes te schieten. Je kunt je met een jeep of op de voet door het park verplaatsen.

Het derde eiland uit de ABC groep, Bonaire, is ook erg populair. Het eiland krijgt jaarlijks waarschijnlijk de minste toeristen van de drie. Hier is echter bewust voor gekozen, omdat de regering de natuur niet teveel wil aantasten. Het eiland biedt net als de andere twee eilanden mooie stranden, lekkere temperaturen en prachtige natuur. Bonaire heeft als grote bezienswaardigheden het Washington Slagbaai park en het Gotomeer.

Have your say