In de winter naar Bonaire

bonairesummer11-070

Mensen die niet van koude winters houden, gaan vaak naar warme oorden om te overwinteren. Er zijn verschillende populaire bestemmingen om lekker in de zon te overwinteren.

Veel Nederlanders gaan bijvoorbeeld in de winter naar Dubai, Maleisië, Australië, Thailand, Egypte of Florida waar het fijn vertoeven is in de winter. Een andere bestemming die erg populair is in de winter is Bonaire.

Bonaire is één van de drie ABC eilanden voor de kust van Venezuela. Het is in de Nederlandse winter lekker warm op Bonaire en je kunt er dus lekker op het strand liggen. Als je meer van beweging houdt, dan kan je bovendien sporten op Bonaire. Er zijn op het eiland onder andere mogelijkheden om te duiken, te windsurfen, te zeilen en te snorkelen. Bonaire staat bekend als een van de mooiste duikgebieden ter wereld.

Als je besluit om te duiken op Bonaire, dan heeft dit tevens het voordeel dat je vanaf het strand de zee in kan gaan om te duiken. Wel moet er eerst een duiklabel worden aangeschaft. Dit kost ongeveer 10 dollar en de opbrengst wordt gebruikt om de natuur op en rond het eiland te onderhouden.

Het eiland biedt buiten de standen en sportieve activiteiten uiteraard ook veel bezienswaardigheden. Een van deze bezienswaardigheden is het Gotomeer. Hier zijn vaak vele verschillende vogels te zien. Bonaire kent een zeer diverse vogelpopulatie. Het hoogtepunt zal plaatsvinden rond zonsondergang, als flamingo’s beginnen met hun tocht naar Venezuela.

Een andere echte bezienswaardigheid is het Washington Slagbaai National Park. Dit is een groot natuurpark dat ongeveer een kwart van de oppervlakte van Bonaire beslaat. Het park grenst aan het Gotomeer en ook hier is de natuur op zijn mooist te bewonderen. Andere mooie bezienswaardigheden zijn Lac Cai, de slavenhutten, Fort Oranje, de Zoutpannen en Seru Largu.

Als je van plan bent om veel te gaan stappen, dan is Bonaire misschien niet de beste reisbestemming. Er zijn weinig echte clubs en bars. Je kan er wel lekker genieten van een drankje met wat live muziek en er zijn vele gezellige restaurantjes en kleine bars. Gezelligheid is dus niet moeilijk te vinden. Als je echter van plan bent om elke dag naar een disco of club te gaan, dan kun je beter een andere bestemming uitzoeken.

Have your say