Ik mis alleen..

huilende-peuter

Wonen op Bonaire is heerlijk. De gastvrijheid van de bewoners, het fantastische klimaat en de boeiende kleuren van de zee zorgen ervoor dat je altijd een beetje op vakantie bent. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je stiekem geen heimwee kunt hebben naar Nederland. Maar daar valt best wat aan te doen!

Vrienden en familie op bezoek

Het niet in de buurt hebben van je vrienden en familie is voor voor vele Nederlanders die in het buitenland wonen, het grootste gemis. E-mailen, chatten en webcammen maakt veel goed, maar er gaat niks boven lekker samen eten of een goed gesprek op de bank. Bonaire is een prima vakantiebestemming, dus het zal geen straf zijn om bij je op bezoek te komen. Het maakt de communicatie daarna ook vaak een stuk makkelijker, want dan weten ze tenminste waar jij het over hebt. En met een beetje geluk worden ze net zo verliefd op het eiland.

En natuurlijk laat je je bezoek in ieder geval dingen meenemen die je node mist op Bonaire, zoals zakken drop of potten pindakaas.

Haal Nederland in huis

Ben je door je voorraadje lekkernijen heen, dan kun je ook via het internet Nederlandse producten bestellen. Er bestaan diverse webwinkels die gespecialiseerd zijn in het leveren van Hollandse waar aan Nederlanders in het buitenland: van de bekende pot pindakaas tot Indonesische kruiden en seizoensgebonden producten als strooigoed en paaseitjes.

Als de heimwee verder gaat dan het gemis aan Hollands eten, hang dan een paar prachtige – eigen – foto’s aan de muur of maak een mooi fotoboek met de plekjes en de mensen die je mist. Die foto’s kun je ook prima laten zien aan de nieuwe vrienden en kennissen die je maakt op Bonaire, en die nieuwsgierig zijn naar waar jij vandaan komt.

Have your say