Eersteklas travel tips

maxresdefault (1)

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken, het is namelijk zomervakantie. Tegelijkertijd voor veel Nederlanders de ideale gelegenheid om de dagelijkse sleur achter zich te laten en lekker tijd te spenderen met het gezien, familie, vrienden of juist als geliefden. Het boeken van een vakantie wordt vaak een half jaar van te voren gedaan.

Op deze kan er naar de vakantie worden toegeleefd. Hoe dichterbij deze komt des te langzamer de tijd verstrijkt. Met name dit jaar, de zomer van 2012 kan naar mijn mening officieel de boeken in als slechtste zomer ooit. We he hebben enkele mooie dagen gehad, maar daar is dan werkelijk waar ook alles mee gezegd. Kortom tijd om in te pakken! Hieronder enkele handige tips.

  1. Verzekeringen
    Zorgt ervoor dat u goed verzekerd op reis gaat, dan heb ik het niet alleen over de reisverzekering maar ook over uw zorgverzekering. Zorg dat u weet welke nummers u moet bellen in noodgevallen.
  2. Mocht u Europa verlaten, houd dan rekening dat u wereld stekkers meeneemt. Veel vakantiegangers houden geen rekening met andere stopcontacten en zo wordt het natuurlijk ontzettend lastig om uw digitale camera op te laden.
  3. Gaat u veranderen van valuta? Zorgt u er dan voor dat u van te voren op de hoogte bent van de huidige wisselkoersen en waar u het geld kunt wisselen. Daarnaast is het ook altijd verstandig even na te gaan of u inderdaad over een wereldpas beschikt. Het zou erg vervelend als blijkt dat u geen geld kunt wisselen.
  4. Ben op de hoogte van de huidige situatie. Lees u altijd goed in voordat u inderdaad op reis gaat. Soms kan een taal barriere voor moeilijke situaties zorgen maar ook een andere cultuur kan misverstanden opleveren.
  5. Maak de welbekende inpaklijst, het klinkt cliché maar opschrijven wat u allemaal mee moet nemen helpt echt. Op deze manier kunt u rustig alles meerdere malen nagaan en is de kans dat u iets vergeet ontzettend klein.

Nou met de bovenstaande tips moet het lukken! Mocht u nog een tip hebben dan horen wij deze graag!

Have your say