Een huisje kopen op Bonaire

01a71

De meeste Nederlanders die een huis kopen op Bonaire doen dit omdat het een ideaal vakantieoord is en het gaat dan meestal ook om een vakantiehuis. Hoewel de economische crisis op dit moment het aantal Nederlanders dat op zoek is naar een huis heeft verminderd, zijn er nog altijd een aantal Nederlanders die dolgraag een huisje op Bonaire willen kopen.

Het is echter, mede door de economische crisis, een flinke investering en de meeste mensen die een vakantiehuis kopen in Bonaire zullen toch een hypotheek moeten afsluiten. Hierbij is het belangrijk om eerst goed na te gaan wat het maximale bedrag is dat kan worden geleend. Banken zijn in deze moeilijke tijden niet erg vrijgevig met geld, dus het bedrag zou lager kunnen uitvallen dan verwacht.

Als de maximale leensom van de hypotheek bekend is, dan is het tijd om een mooi huisje te zoeken dat binnen het budget valt. We raden aan om contact te zoeken met makelaars op Bonaire en duidelijk aan te geven waar je naar op zoek bent. Hoewel je alles zelf online kunt afhandelen, is het vaak verstandig om een makelaar in de arm te nemen, aangezien zij meer kijk op de situatie op Bonaire hebben.

Als er ook een mooi huisje is gevonden, dan is het tijd om de hypotheekvorm te bepalen en de hypotheek daadwerkelijk af te sluiten. Het is in deze fase verstandig om een hypotheekadviseur in de hand te nemen. Hypotheekadvies is erg belangrijk en de hypotheekadviseur zal de verschillende mogelijkheden en scenario’s precies doorrekenen. Als er duidelijkheid is over de hypotheekvorm en de hypotheek is afgesloten, dan zullen de hypotheekakte en eigendomsakte worden getekend. Daarna is de aankoop afgerond en is het tijd om het vakantiehuisje klaar te maken voor gebruik.

 

Have your say