Duiken

Bonaire_Sorobon_duikenZoals de meeste lezers zullen weten bezit Bonaire parelwitte stranden en prachtig koraalrif wat vele duikers graag willen bezichtigen. Bonaire is dan ook een waar duikpaleis, u kunt uw duikbrevet halen op Bonaire maar u kunt deze natuurlijk ook in Nederland behalen. Het is alleen toegestaan om te duiken als u in bezit bent van een internationaal duikbrevet.
Een duikbrevet is een certificaat dat men ontvangt na het doorlopen van een duikopleiding. Vele vakantielanden zijn erg geschikt om te duiken en het zicht  onder water is in vele landen een stuk helderder dan in Nederland. Voor veel duikers is Bonaire dan ook een waar ‘Atlanta’.

Binnen de duikwereld zijn er verschillende duikbrevetten:
- Junior open water diver
- Open water diver
- Adventure diver
- Assistant instructor
- Rescue diver
- Master Scuba Diver

Naast de standaard brevetten zijn er ook  specialisaties, dit zijn duikopleidingen waarbij men zich specialiseert in een onderdeel. Per duikbrevet zijn er verschillende specialisaties zoals:
Open water diver * diepte duiker * vis identificatie * boot duiker * digitaal onderwater fotograaf
Adventure diver * diep zee-duiker * wrak duiker
Advanced Open Water * grot duiker * ijs duiker

Het behalen van je duikbrevet is niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Naast het feit dat je een boek moet kennen en deze theorie toe moet kunnen passen is het ook prettig om te weten hoe een duikuitrusting in elkaar zit. Zo is het hebben van een duikpak niet genoeg er komt nog veel meer materiaal bijkijken zoals ademapparaten, trimvesten, computers, lampen, lood en gordels maar denk ook aan een duikbril, vinnen en snorkels. Kortom een hele waslijst. Natuurlijk is het niet noodzakelijk dat u zelf een gehele duikuitrusting heeft maar het hebben van uw eigen snorkel, vin en pak is toch vaak wel prettig.

Op de onderstaande afbeelding is goed te zien waaruit een duikuitrusting bestaat.

Have your say