De beste wandelroutes van Bonaire verkennen

bonaire

Niet alleen voor duikers en strandgangers is Bonaire een favoriete bestemming. Het eiland in de Caraïben heeft ook alle ingrediënten voor een perfecte wandelvakantie. Met ruim 300 kilometer natuurpaden raakt u niet snel uitgekeken. U wordt getrakteerd op adembenemend vergezichten, loopt door de gastvrije dorpjes en u kunt genieten van alle fauna en flora die weelderig tieren op Bonaire. U kunt zich aansluiten bij georganiseerde wandelingen of op eigen houtje de mooiste plekken van het Caribische eiland ontdekken.

De mooiste wandelroutes van Bonaire

De beroemdste wandelroute van Bonaire is Roi Sangu. Deze was enige tijd onbegaanbaar, maar jongeren hebben ervoor gezorgd dat u weer een weg vindt naar de prachtige vergezichten. Ook een historische stadswandeling door Kralendijk is een aanrader. De pastelkleurige gebouwen en koloniale gebouwen maken een tocht door de hoofdstad van Bonaire zeer de moeite waard. In het Washington Slagbaai National Park kunt u genieten van alle natuurpracht die Bonaire te bieden heeft.

roi-sangu-nature

De fijnste schoen voor de langste wandeling

Op Bonaire kunt u vrijwel altijd van het heerlijke klimaat genieten. U zult er dan ook een voorkeur voor hebben om sandalen te dragen tijdens uw wandelingen, dat zorgt natuurlijk voor de beste ventilatie. Maar vanwege de verschillende ondergronden op Bonaire is het raadzaam ervoor te zorgen dat de ondersteuning zo optimaal als mogelijk voor een sandaal is. Gebruik voor lange wandelingen sandalen met stevige gespen die verstelbaar zijn, een voorgevormde voetzool hebben en die in zijn algemeen goede ondersteuning bieden. Een gerenommeerd merk is Teva. Teva sandalen zijn bij veel speciaalzaken in Nederland te krijgen.

teva-sandalen

2 reacties

  1. Pingback: De 3 mooiste stranden van Bonaire | Bonaire Start

  2. Pingback: Wonderschoon Bonaire | Bonaire Start

Have your say