De 3 mooiste stranden van Bonaire

via: www.reisgraag.nl

Het is bijna altijd mooi weer op Bonaire, veel zonaanbidders komen dan ook naar het eiland om te ontspannen aan een van de stranden. Er zijn echter geen kilometers lange witte zandstranden te vinden zoals wel op veel andere eilanden in de Caribbean. De meeste stranden zijn bezaaid met kiezelsteentjes en versteend koraal, maar doordat er vaak kleine stukjes zand tussen zitten, kun je er toch heerlijk liggen zonnen. Op Bonaire is er voor iedere toerist wel een stukje strand te vinden: de stranden aan de westkant zijn geschikt om te zwemmen, zuidoostkant is juist geschikt voor waterrecreatie en aan de stranden aan de noordoostkant van het eiland kun je vooral relaxen en zonnen. Door de sterke golfslag wordt zwemmen aan de noordoostkanst afgeraden. Het voordeel van Bonaire is voor veel mensen dat een dagje ontspanning aan het strand goed af te wisselen is met een actieve dag of een dag in de natuur.

De volgende stranden zijn zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie op het eiland:

Klein Bonaire

Een echte aanrader is Klein Bonaire. Dit is een klein en onbewoond eiland met hagelwitte stranden. De plek is ook heel populair als duikbestemming door het koraalrif en de kleurrijke vissen en vele zeepaardjes. Vanuit de hoofdstad Kralendijk varen er kleine boten naar het eiland.

Via: flickr.com

Via: www.flickr.com

1000 steps beach

De naam doet het al vermoeden en inderdaad: het strand is alleen te bereiken via een lange trap. Hoewel het niet echt 1.000 treden zijn, ervaren veel toeristen het wel als een behoorlijke klim. Toch is het strand zeker de moeite waard: het is een prachtige plek om in alle rust te zonnen en duiken.

Via: www.destination360.com

Via: www.destination360.com

Pink Beach

Dit bijzondere stukje strand heeft zijn naam te danken aan de dieproze kleur. Deze kleur is veroorzaakt door het door de golven verpulverde koraal. De plek is ideaal om te picknicken, snorkelen of duiken.

Via: www.piconcd.de

Via: www.piconcd.de

Have your say