Carnaval op Bonaire

carnival-Bonaire

Bent u een echte carnavaller maar heeft u dat koude Nederlandse weer helemaal gehad? Dan moet u misschien een kijkje gaan nemen in de carnavalsbestemming Bonaire.  Er zijn weinig NL’ers die op reis gaan vanwege carnaval, en nog minder mensen gaan carnaval vieren op Bonaire tijdens hun vakantie. Carnaval is hét evenement van de Caribbean.  De periode 11 t/m 21 februari zal Bonaire omgetoverd zijn tot een carnavalsparadijs. Tijdens deze periode zullen alle toeristen op Bonaire worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement.

Bonaire is een eiland in de Caraïben wat in het duidelijke deel van de Caraïbische Zee ligt. Bonaire behoort tot de ABC- eilanden van de Kleine Antillen. Bonaire staat bekend om ’s werelds mooiste onderwater natuurreservaten en is daarom een geliefd land voor duikers. Daarnaast gaan veel vakantiegangers richten Bonaire vanwege het weer en de witte parelstranden. Voordeel is ook dat veel mensen Nederlands spreken en verstaan waardoor Bonaire ook bij Nederlanders een geliefde vakantiebestemming is. Naast Nederlands spreken ook veel mensen Papiaments, wat een taal is die alleen wordt gesproken op Curaçao, Bonaire en Aruba. Deze taal wordt slechts gesproken door 200.000 mensen en er is dan ook vrij weinig over te vinden op het internet.

Het verschil tussen carnaval in Nederland en carnaval op Bonaire zit hem in de kleding. In Nederland zijn we vanwege het weer vaak genoodzaakt om warme pakken aan te doen. Daarnaast zijn er standaard winkels waar je diverse complete pakken kunt kopen. Carnaval in Bonaire draait juist om de optocht in combinatie met de sexy kostuums. Het carnaval in Bonaire is meer een parade waarin veel lokale bewoners hun verschillende dansmoves in kunnen laten zien. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bonbinibibonaire.nl

Have your say