Bonaire verkennen

bonaire-dolfijnen

Op vakantie gaan naar Bonaire is een ware beleving. Niet alleen zijn de natuur en het klimaat om te genieten maar ook qua bezienswaardigheden valt er genoeg te doen op Bonaire. Zo kunt u een bezoek brengen aan Kralendijk wat de hoofdstad van Bonaire is, maar tevens ook het politieke, culturele en zakelijke centrum van het eiland. In tegenstelling tot de bruisende metropolen die wij in Nederland kennen ademt Kralendijk meer een serene dorpse sfeer u it.

Naast de hoofdstad zijn er ook nog andere dorpen en diverse historische gebouwen te zien maar ook monumenten, kerken en museums. Voor de geschiedenis liefhebbers zijn de sporen die de slavernij heeft achter gelaten ook te bekijken. Ook al is Bonaire een eiland, toch zijn de afstanden te groot om te voet af te leggen. Een gemotoriseerd voertuig is dus wel gewenst tijdens het verblijf op het Caribische eiland. Op Bonaire rijdt men rechts en zijn de internationale verkeersregels van kracht wat moeilijke situaties voorkomt, tevens worden afstanden en snelheidsbeperkingen in kilometers aangegeven. Wel moet u alert zijn op de afwijkende rijstijl van de lokale bevolking in vergelijking met de Nederlandse rijstijl. Tevens moet u alert zijn op overstekende ezels, geiten en varkens.

Het is dus het makkelijkste om een auto te huren op Bonaire. De keuze van het type auto bepaalt de mogelijkheden. Huur je een terreinauto dan is het hele eiland beschikbaar, huurt u een normale auto dan kan het zijn dat bepaalde wegen moeilijk begaanbaar zijn. Op het vliegveld en in Kralendijk zitten diverse vertegenwoordigers van internationale reisorganisaties die u advies kunnen geven. Tevens kun je er bij de diverse autoverhuurbedrijven de mogelijkheid meteen een autoverzekering afsluiten waardoor u het gehele verblijf verzekerd zal zijn.

Have your say